Hoćemo da kod nas uvek bude 8. mart

Drage dame, srećan vam 8. mart. Moramo da vam priznamo, malo nam je nelagodno dok pišemo ovaj tekst. Razlog – nismo “smislili” posebnu akciju i obezbedili 10% popusta koje možete iskoristiti samo u toku ove nedelje, već smo naumili nešto potpuno drugačije.

Pre nego što objasnimo šta zaista želimo da uradimo ovim tekstom, pogledajte malo statistike:

Kada ovim brojkama dodamo i to da je izvoz IT usluga u Srbiji u prošloj godini iznosio 1,37 milijardi evra a da Srbiji i dalje nedostaje bar oko 30.000 programera, mislimo da postaje jasno zašto žene u IT-ju postaju popularna tema i u Srbiji. Da vam ne dosađujemo više sa brojkama, da pređemo na stvar: ovi brojevi su nas inspirisali da se zapitamo da li će 10% popusta za 8. mart stvarno doprineti da se ovaj jaz malo smanji? Mislimo da neće.

Zato smo odlučili da uradimo nešto što će stvarno napraviti razliku. Ovaj Dan žena iskoristićemo kao povod da se obavežemo da ćemo svaki dan raditi na projektima koji će osnažiti žene u IT-u i koji će aktivno uticati na povećanje broja žena u industriji (i to na svim nivoima i svim pozicijama).

Kako ćemo to uraditi?

  • Obezbedićemo stipendije za programe prekvalifikacija za žene
  • Obezbedićemo besplatne sertfikacije za sve naše polaznice
  • Kreiraćemo specijalne programe i olakšice za sve žene koje žele da grade svoju IT karijeru
  • Obećavamo da će ova lista svakog meseca biti sve duža, dopunjena novim inicijativama, akcijama, događajima i novim vidovima podrške za žene u IT

Posetite ovu stranicu sa vremena na vreme (i mi ćemo vas podsetiti na to) i pridružite nam se da zajedno podržimo IT dame na njihovom karijernom putu.